OVERIGE BEHANDELINGEN

Er zijn meerdere behandelingen die de afgelopen tijd effectief zijn gebleken in het beperken van fibromyalgieklachten. Op deze pagina maakt u kennis met de meest effectieve behandelmethoden.

 

Ontzuren

De meest genoemde oorzaak van fibromyalgie is verzuring van het lichaam. De behandeling hiervan is het lichaam ontzuren. Ontzuren heeft bij veel mensen tot grote verbeteringen geleid en is daarom een goede methode om mee te beginnen.

 

Lees meer over ontzuren >>

 

Pijnstillers

Er zijn diverse pijnstillers die spierpijn kunnen verminderen. Veel pijnstillers werken echter verzurend waardoor het aan te raden is om natuurlijke pijnstillers te gebruiken.

 

Voeding

Een gezonde lichaamsfunctie vereist voldoende basische buffers, die u weer mede kunt opbouwen door de richtlijnen van het basische voedingsdieet aan te houden. Mensen met verzuringsklachten dienen in de verhouding van tenminste 80% - 20% (4 eenheden basenvormend tegen 1 eenheid zuurvormend voedsel) te eten.

 

Meer over voeding >>

 

Fysiotherapie & Combineren

Omdat fibromyalgie gepaard gaat met verschillende klachten is het logisch meerdere behandelingen te kiezen. Zo kunt u het best actief gaan ontzuren. Dat betekent goed letten op de juiste voeding en deze waar nodig aanvullen met supplementen, extra mineralen en vitaminen, een op maat gemaakte fysiotherapie volgen en tenslotte natuurlijke pijnstillers nemen als dat nodig is. Er zijn dus diverse mogelijkheden om fibromyalgie effectief tegen te gaan; het is zaak voor uzelf de methode te vinden die bij u past.

 

Lees meer over ontzuren >>

 

DOE DE ONLINE VERZURINGSTEST

Fibromyalgie wordt mede veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïnvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

START DE TEST >>