Met Elkaar Fibromyalgie verlichten

 

We hebben veel ervaringen gekregen van mensen die bezig zijn met het aanpakken van hun fibromyalgie. Deze willen we graag met iedereen delen zodat andere hier ideeën uit kunnen halen. Omdat ergens geen pil voor is betekent nog niet dat u niets meer kan doen. Lees de onderstaande ervaringen en wellicht heeft u baat bij een van de suggesties.

 

 

“Ik heb na ruim 30 jaar met fibro te hebben geleeft en van het kastje naar de muur te zijn gestuurt, 5 jaar geleden het heft in eigen hand genomen door 'andere' uitsluitend vegetarische voeding, alle medicijnen de deur uit, aangepaste leefstijl, aangepaste lichaamsverzorging, meditatie en op fibrogerichtte massage en ik voel me beter als ooit te voren....de aanhouder wint is wat fibromyalgie aangaat op mij zeker van toepassing ! Inmiddels heb ik meerdere mensen mogen aansturen en helpen .....5 jaren lijken lang, maar vallen in het niets vergeleken met het ongemak van de 30 lange pijnlijke jaren die achter me liggen .Me Happy

Jammer dat velen alleen op bevindingen van een reumatoloog afgaan, deze kan immers niets aan fibro doen. Medicijnen helpen niet en deze disbalans is inderdaad ook niet in het bloed aan te tonen. Toch moeten we er mee zien te leven! je kunt verschillende dingen doen zoals bij de pakken neer gaan zitten, opgeven, je vol laten stoppen met niet werkende medicijnen, je zelf zielig voelen waardoor je nog zieker wordt en in een slachtoffer rol gaan zitten met alle nare gevolgen van dien . Of je gaat over op het ontzuren van je eigen zo belangrijk en prachtig lichaam om de PH waarden weer op peil en in balans te brengen door middel van ontzuren met zout baden, kruiden thee, geen suiker, voldoende rust, zachte beweging, aangepaste massage, geen vlees ,geen vis, geen koffie, veel water, veel groenten, fruit, regelmatig mediteren ,multivitaminen, en celzout in de vorm van magnesium. Naast deze nieuwe leefstijl kun je je zelf eens afvragen, waar en wanneer de eerste symptomen van fibromyalgie zich hebben ontwikkeld? Misschien is een of ander trauma de veroorzaker ? Ik heb het mijne terug gevonden , het kwam 35 jaar geleden op mijn levenspad...en heb door Trance Healing met behulp van een Medium en de combinatie van aangepaste leefstijl en voeding, mijn balans hervonden....dus zeg of geloof nooit dat Fibromyalgie niet te verzachten noch te genezen is ! Kom op voor jezelf en zet je schouders eronder in veel gevallen loont het de moeite en het is zeker het proberen waard !!”

Ine

 

“Voor mijn spierverkrampingen heb ik baat bij magnesium poeder, smorgens bij op staan 1 theelepel in een glas lauw water en s'avonds voor slapen gaan ook .”

Chrinstina

 

“Ik eet ( bijna ) geen suiker meer. Ook geen melk gluten en varkensvlees. Gebruik een heerlijke reinigende thee en drink veel water. Het is echt heel goed te merken en ik ben daardoor veel opgeknapt !”

Yvonne

 

“Veganistisch eten is dus uitstekend bij fibromyalgie! (en anders ook  ) Mijn buikklachten zijn minder geworden, maar pijn en vermoeidheid niet. Kaliumrijke voeding (bananen o.a.) is prima, maar niet zomaar kalium gaan suppleren, dit kan gevaarlijk zijn en de elektrolytenbalans in je lichaam verstoren. Overleggen met je arts! Magnesium kan zenuwpijn en rusteloze benen verminderen, dit kun je suppleren maar zit ook in voedingsmiddelen zoals noten en cacao.”

Mirjam

 

“In de reuma kliniek in woerden nemen ze je heel serieus....... Ze hebben er zelfs trajecten van 16 weken Hoe hiermee om te gaan , waar een fysio, reumatoloog, maatschappelijk werker en psycholoog in meelopen. ...... Daarnaast lieve mensen ga eens kijken naar de natuurlijke middelen ....ik heb het wrs al 10 jr en vorig jaar kon ik niet eens meer lopen en nu doe ik alles. Ik doe bootcamp en rijd weer paard!”

Conchita

 

“Ik liep al lang met vage pijnen rond. Uiteindelijk toch maar eens naar de huisarts gegaan omdat de pijn niet meer wegging en eigenlijk chronisch aanwezig was. Ik werd doorgestuurd naar de reumatoloog en kreeg de diagnose fibromyalgie. Ik kreeg ook een recept mee voor pijnstillers. Ik wilde hier niet aan beginnen en ben gaan zoeken op Internet en kwam tegen dat verzuring wel eens de oorzaak zou kunnen zijn. Ik ben me gaan verdiepen in verzuring en ontzuring en het boek van Sang Whang – Jonger door ontzuren gekocht. Nadat ik dit boek had doorgelezen had ik het gevoel op de goede weg te zitten en ben begonnen met ontzuren. Vooral basisch badzout geeft direct verlichting bij de pijnklachten. Ik ben nu bijna 3 maanden bezig en merk dat de pijnklachten al minder zijn.”

Willemien

 

“Wel degelijk iets aan te doen, heb 5 jaar fibro gehad en ben nu al 8 jaar fibro vrij. We zijn een holistisch wezen dus pak mind body en soul aan!”

Bi

 

“Amitriptilyne helpt me goed om door te slapen waardoor ik minder stijf en met minder pijn wakker werd. Vermindert pijn overdag niet. Ik moet per direct stoppen omdat ik 3 maanden gebruik 13 kilo ben aangekomen. Amitriptilyne zorgt voor lagere stofwisseling, vocht vasthouden en veel honger. Overgestapt naar Quetiapine” 

Anoniem

 

“Ik heb al jarenlang last van fibromyalgie. Ik had altijd veel last van pijn- en stijfheidsklachten. Ook was ik doordat ik altijd pijn had erg vermoeid. Soms had ik zelfs meer moeite met de vermoeidheid dan van de pijnklachten.

Mijn therapeut gaf aan dat actief ontzuren een verlichting van de klachten zou kunnen betekenen. Ik had natuurlijk al van alles geprobeerd maar niets hielp. Ik was best sceptisch maar dacht bij mezelf “baat het niet dan schaadt het niet” en ben het toch maar eens gaan proberen.

Ik ben begonnen met basische druppels. De therapeut gaf aan dat bij fibromyalgie de afvalzuren diep in het bindweefsel zit opgeslagen en dat ontzuren een proces van enkele maanden zou zijn. Vanwege de beperkte energie ben ik later ook andere voedingssupplementen gaan gebruiken. Ik merkte gelukkig al vrij snel dat ik meer energie had. Nu ben ik 5 maanden bezig met ontzuren en ik merk inderdaad dat de klachten wat afgenomen zijn. Ik ervaar minder pijn en ook minder stijfheid. Ik ben er nog niet maar ben dankbaar met deze verbetering.”

Marga

 

Heeft u ook fibromyalgie en baat bij bepaalde producten, levensstijl, ideeën of therapieën? Laat hier uw ervaring achter.

FIBROMYALGIE EN VERZURING


Tegenwoordig is het goed mogelijk om fibromyalgie structureel tegen te gaan door het lichaam te ontzuren. Bij fibromyalgie is namelijk sprake van verzuring van het lichaam. Dit betekent dat het lichaam de overtollige stroom aan afvalzuren in het bloed, zoals urinezuren, niet afdoende kan uitscheiden...

 

MEER OVER ONTZUREN >>