FIBROMYALGIE OORZAAK

De oorzaak voor fibromyalgie is volgens gangbare medische normen nog niet vastgesteld. Toch zijn er wel degelijk enkele oorzaken bekend, onder meer in de natuurgeneeskunde. Hieronder vindt u meer over deze oorzaken.

 

Alle klachten van fibromyalgie zijn verzuringsklachten. Verzuring is dan ook een oorzaak die vaak wordt genoemd. Bij fibromyalgie is het milieu in de weefsels te zuur. Stofwisselingsprocessen worden geremd, waardoor afvalstoffen zich ophopen, gewrichten verder beschadigd raken en herstelprocessen vertragen. Voor het goed verlopen van deze processen is een juiste zuurtegraad in het lichaam, namelijk licht basisch, essentieel.  Een goede werking van de longen, nieren, lever, huid en spijsvertering en voldoende beschikbaarheid van mineralen zijn bovendien noodzakelijk om zure stofwisselingsproducten te bufferen en uit te kunnen scheiden. 

 

Hieronder vindt u alle oorzaken die in de literatuur worden genoemd:

  • Verzuring van het lichaam
  • Langdurige psychische stress of fysieke overbelasting
  • Een virale of bacteriële infectie
  • Erfelijkheid. Fibromyalgie komt soms voor in dezelfde families, als een soort "cluster" 
  • Meer zenuwcellen in de tenderpoints

 

Japanse onderzoekers vonden dat het lichaam van nature een licht basenoverschot heeft en het dat constant probeert te houden. Het lichaam doet dat op verschillende manieren. Zo wordt een overschot aan zuren zoveel mogelijk uitgescheiden door de nieren. Ook de longen kunnen hierbij een belangrijke bijdrage leveren. Wanneer de zuurvorming in het lichaam sterk toeneemt, kan het zuurcompenserende mechanisme het niet meer aan. In dat geval kan het organisme te weinig zuren afvoeren via de nieren, de longen en de huid, en zal het teveel aan zuren worden afgestoten naar de weefsels, zoals de spieren, de pezen, het onderhuids bindweefsel en de gewrichten.

 

Bekijk de verschillende behandelingen >>

VRAAG GRATIS EEN VOEDINGSWIJZER AAN

  

 


DOE DE ONLINE VERZURINGSTEST

Fibromyalgie wordt mede veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïnvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

START DE TEST >>